Ketnet koekenbak in groep 1

De kinderen en leerkrachten van groep 1 werden geïnspireerd door de “Ketnet Koekenbak”: zij maakten en verkochten marsepein voor het goede doel.
De kinderen zochten eerst kopers voor hun marsepein en telden zelf het verzamelde geld na. Dan werd er vanuit enkele grondstoffen marsepein gemaakt, eigenlijk vooral heel hard gekneed. Nadien werd de marsepeinen bol uitgerold en konden ze allerlei vormpjes uitsteken. Die werden in zakjes gedaan en daar werd een mooi etiket op gekleefd.
Na afloop kregen ze heel wat complimentjes dat de marsepein superlekker was.
Ze verzamelden met dit initiatief €510, dat ze met veel plezier aan het Dalemansbos van Natuurpunt Zemst schenken. In dat bos hadden ze enkele weken geleden een mooie herfstwandeling gemaakt.

Doeken als kostuum (groep 1)

In groep 1 experimenteerden de leerlingen met doeken als kostuum. Aan de hand van een zelf gekozen prent, probeerden ze op dezelfde manier hun doek te draperen: een jas, een tulband, een rok, een hoed, …. Met heel wat prachtige resultaten tot gevolg!

Lentewandeling (1ste)

Op vrijdag 30 maart hebben de leerlingen van het eerste leerjaar een lentewandeling gemaakt op zoek naar een krulwilg (paasboom),  knotwilgen en treurwilgen. Ze vonden ook  andere tekenen van de lente in de straten rond de school en op het park van de Schranshoeve. Als apotheose gingen ze naar de boerderij van de grootouders van Maurice. ze zagen daar veel kleine lammetjes en mochten even op de tractor van boer Maurice. Wil je onze lentewandeling herbeleven, kan dat ook via: https://www.relive.cc/view/e1091689316

 

Free podium in het 1ste leerjaar

De voorbije week leerden we over theater. Dit gaf ons de kriebels om ook eens onze mooiste kunstjes te tonen. Op donderdag 15/3 organiseerden de juffen een free podium in de klas. Samen zorgden we voor een afwisselende show vol dans, zang, goochelshows, toneeltjes, turnacts, circusacts en moppen gebracht door onze klasgenootjes. We hebben ervan genoten!

 

Doeland

Vlak voor de kerstvakantie ging het 1ste en 2de leerjaar naar Doeland in de sporthal van Hofstade.  Een namiddag met veel plezier en beweging.  Oude volksspelen, springkastelen, dansen, klimmen en klauteren. 

Herfstwandeling 1ste

Op dinsdag 24 oktober gingen we met het eerste leerjaar wandelen in het Daelemansbos.  De gidsen van Natuurpunt gaven ons een leerrijke rondleiding.